Poienita cu ciuperci

de Criss in Salate, 3 Dec 2010 | 7326 vizualizari

 

Cand am facut prima data aceasta salata am fost dezamagita de rezultat. Ma refer la gust si nu la aspect. Totusi m-am gandit sa refac aceasta salata, fara sa respect reteta originala si sa aduc unele modificari. Ei, de data asta alta viata....Mult mult mai buna la gust.

 

INGREDIENTE

  • -300 g ciuperci
  • -3 cartofi fierti in coaja
  • -morcovi (pe care eu i-am fiert in supa de gaina)
  • -2 oua fierte tari
  • -3 fire ceapa verde (doar coditele verzi)
  • -patrunjel verde (n-am gasit in piata si n-am mai pus)
  • -cascaval
  • -sunca de curcan
  • -maioneza de casa din
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 lingurita mustar
  • 100 ml ulei
  • -200 ml smantana
  • -sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poienita cu ciuperci:

Ciupercile se curata si se pun la marinat in apa cu sare, piper, putin otet, ulei de masline, usturoi si o foaie de dafin. Le-am tinut asa vreo doua ore dupa care le-am fiert aproximativ 10 minute in aceeasi apa.

Intr-un vas se pune folie alimentara. Se aseaza ciupercile, peste ciuperci si printre ele se pune ceapa verde si patrunjelul (eu n-am avut). Peste ele se aseaza un strat de cartofi rasi pe razatoarea mare si se sareaza. Tasam cu lingura fiecare strat , sa fie cat de cat compact si sa arate bine "tortuletul". Peste cartofi se repartizeaza uniform un strat de maioneza amestecata cu smantana. Peste maioneza se pune cascaval ras pe razatoarea mica si sunca pe care eu am dat-o pe razatoarea mare dar se poate si taia cubulete. Peste sunca din nou punem un strat de maioneza amestecata cu smantana, apoi inca un strat de cartofi rasi si apoi ouale date pe razatoarea mica. Peste oua se pune ultimul strat de maioneza, apoi morcovii rasi pe razatoarea mare. Tasam cu lingura, apoi acoperim cu folie alimentara si punem in frigider minim 2 ore. Eu am lasat peste noapte si abia dimineata am rasturnat salata.

A iesit un adevarat deliciu. Cu siguranta am sa repet mult mai des reteta aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata cu ton